1-ви септември 2006-та. Моментот кога официјално МКхост започнува да функционира како мала и надежна хостинг компанија. Помогнавме на многу организации да се доближат до своите корисници, и на истите да им го поедноставиме модерниот начин на живот и процесите во него.

Во македонската онлајн сфера, МКхост цели 15 години е дел од интернет приказните на многу индивидуи, мали бизниси и поголеми компании. 

Денес секој трет .mk домен е регистриран токму преку МКхост. Повеќе од 5000 активни задоволни корисници на хостинзи и домени го прават МКхост најголемо онлајн семејство во земјава.

Изградивме стабилен тим со повеќе од 14 луѓе кои активно партиципираат во секојдневните работни предизвици со цел нашите корисници да добијат најдобра услуга. 

Имаме четири оддели во МКхост, веб тим, тим за техничка поддршка, продажба и маркетинг со кои веќе четири години успешно управува нашата извршна директорка Билјана Шијаковска. 

„Предизвик беше да се преземе менаџирањето на една веќе растечка компанија со млад и желен кадар за развој, да се зачува моменталниот развој, но и да се поттикне уште поголем раст, а да останеме и да го надградиме она по што секогаш сме биле познати – задоволни корисници и професионална поддршка.”

Се поголемиот број на корисници кои се приклучуваат на најголемото хостинг семејство во Македонија, подразбира дека и во самата компанија се отвораат можности за зголемување на својот тим.

Tе покануваме да ја следиш МКХост на следниот линк и да аплицираш на отворените активни Огласи за вработување.