AIESEC е најголемата, светска организација предводена од млади, присутна во повеќе од 114+ земји и територии со повеќе од 70 години искуство во развивање на лидерство кај младите.


Овозможуваме платформа за развивање на лидерски способности, стекнување со интернационално искуство, градење на глобални конекции со врсници, и збогатување на знаењето преку практични искуства.

Мисијата на AIESEC е да развива лидери и да активира лидерство. Организацијата ги поддржува младите кои имаат пасија и желба да направат промена во општеството. AIESEC е интернационална платформа за млади која овозможува развој и развивање на лидерскиот потенцијал.

“Peace and fulfilment of humankind’s potential” е визијата на AIESEC. Веруваме дека индивидуалците се они кои ќе направат позитивно влијание во општеството и ќе не доближат поблиску до нашата визија за светот.


Информирајте се за активностите на AIESEC Macedonia и можноста да станете член во најголемата светска огранизација која поттикнува лидерство кај младите преку нашата официјална веб страна https://aiesec.org/ , пишете ни на [email protected] и следете не’ на нашите официјални социјални медиуми Facebook AIESEC Macedonia, Instagram aiesecmacedonia, LinkedIn AIESEC in Macedonia и Instagram macedonia.eternal