Интернационалниот ден на младите годинава се одржува на 12 Август, 2021. Ни претставува огромно задоволство да ве поканиме на “The Volunteer Narrative”, настан кој ќе се одржува на 12 август, четврток почнувајќи од 18 часот пред Економскиот факултет, бул. Гоце Делчев 9в.

Преку работилница, во соработка со American Corner Skopje, ќе ја имате можноста да запознаете амбициозни и инспиративни млади кои како волонтери, се залагаат за решавање на проблемите во нашето општество. Исто така, ќе учествувате во работилница која има за цел пронаоѓање на решенија преку дискусија и brainstorming, меѓутоа и ќе научите како младите можат да влијаат врз општеството, особено на теми кои не засегаат сите нас како климатските промени, пристап до едукација, инклузивност, влијанието на заедницата итн.

Ве замолуваме да го потврдите вашето присуство преку пополнување на прашалникот:
https://bit.ly/TheVolunteerNarrative


Ве очекуваме! 

AIESEC и American Corner Skopje

 

International Youth Day is coming on Aug 12, 2021, and we are excited to invite you to our workshop “The Volunteer Narrative”. The event will take place on August 12, Thursday from 18:00h at American Corner Skopje, at blvd. Goce Delcev 9v (Faculty of Economics). 

In this collaborative workshop with American Corner, you will have the opportunity to meet ambitious and inspiring young people that work toward resolving pressing issues in their communities. You will also participate in the problem-solving workshop, and learn how young people can impact their community, by resolving important issues such as climate change, access to education, inclusivity, community engagement etc. 


Please confirm your participation by completing the form below:
https://bit.ly/TheVolunteerNarrative

Thank you, we look forward to seeing you there!

– AIESEC and American Corner Skopje